04sep 20

Een ‘stuck state’, ken je dat ook? - GATHERING MERKSEM

Leer jezelf loskomen van een vastgelopen toestand

Tijdens een Gathering (een maandelijkse regionale bijeenkomst) werken we na de meditatieve oefening en een korte pauze rond een specifiek thema. De centrale vraag tijdens deze avond is telkens: “Hoe kunnen we op een nieuwe manier de uitdagingen in ons leven gebruiken als een hefboom om te groeien?”

Thema september: Een ‘stuck state’? Een vastgelopen toestand? Ken jij dat ook?

Veel problemen lossen we op met onze creatieve geest. Of door een rolmodel of expert te vragen hoe die dat doet. Of we parkeren het probleem tot we tijd hebben om aandachtig en benieuwd stil te staan bij wat er gaande is. Idealiter.

Echter…., soms negeren we het probleem, duwen het weg (“nu even niet, kom op”). Maar daarmee verdwijnt het niet of komt het later terug op ons pad. Of we doen te hard ons best. Te lang nadenken kan leiden tot te veel focus, het vernauwen van je blik, geest en gevoel, het vastlopen op steeds hetzelfde punt. Een ‘stuck state’ noemde een collega trainer het onlangs. Die harde s-klanken beschreven het gevoelsmatig beter dan ‘een gevoel van vastgelopen zijn’.

Hoe doen we dat nu uit de ‘stuck state’ geraken? We benaderen het thema via verschillende invalswegen waaronder een oefening uit de Noord-Amerikaanse Indiaanse traditie via ‘Actief Dromen’.

Opmerking: op vrijdagavond 14/8 is er een Online introductie waar dit thema wordt toegelicht. 

Belangrijk: We stellen alles in het werk om je op een veilige manier te ontvangen. We willen je daarom vragen om rekening te houden met volgende richtlijnen:

  • Er is handgel voorzien aan de ingang om telkens bij het binnenkomen van het leslokaal de handen te reinigen.
  • Neem zelf een mondmasker mee.
  • Houd voldoende afstand van elkaar.
  • Breng je eigen drinkbeker mee.

Details

Data
vrijdag 04 september 2020, 19:30-22:30
Locatie
Kring, Jaak De Boeckstraat 73, 2170 Merksem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€22,50 (kortingstarief geldig t.e.m.  21/08/2020)
Normale prijs €25,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht