14aug 20

Een ‘stuck state’, ken je dat ook?

Introductie Gathering-thema van de maand SEPTEMBER

Na een korte meditatie introduceren we het thema van de maand september. Gedurende de lezing kan je vragen stellen via chat. Die worden dan op het eind beantwoord. Volgende maand wordt dit thema verder uitgediept via intuïtief-energetische oefeningen tijdens een 'Gathering' die op verschillende momenten en plekken in Vlaanderen georganiseerd wordt.

Thema september: Een ‘stuck state’? Een vastgelopen toestand? Ken jij dat ook?

Veel problemen lossen we op met onze creatieve geest. Of door een rolmodel of expert te vragen hoe die dat doet. Of we parkeren het probleem tot we tijd hebben om aandachtig en benieuwd stil te staan bij wat er gaande is. Idealiter.

Echter…., soms negeren we het probleem, duwen het weg (“nu even niet, kom op”). Maar daarmee verdwijnt het niet of komt het later terug op ons pad. Of we doen te hard ons best. Te lang nadenken kan leiden tot te veel focus, het vernauwen van je blik, geest en gevoel, het vastlopen op steeds hetzelfde punt. Een ‘stuck state’ noemde een collega trainer het onlangs. Die harde s-klanken beschreven het gevoelsmatig beter dan ‘een gevoel van vastgelopen zijn’.

Hoe doen we dat nu uit de ‘stuck state’ geraken? We benaderen het thema via verschillende invalswegen waaronder een oefening uit de Noord-Amerikaanse Indiaanse traditie via ‘Actief Dromen’.

 

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een half uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

 

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link:https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/online-introductie-thema-van-de-maand-september

Details

Data
vrijdag 14 augustus 2020, 19:30-20:30
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
Vrije gift (minimum €3)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht