18sep 20

Rouwen en doodgaan kan écht anders

Introductie Gathering-thema van de maand OKTOBER

Na een korte meditatie introduceren we het thema van de maand oktober. Gedurende de lezing kan je vragen stellen via chat. Die worden dan op het eind beantwoord. Volgende maand wordt dit thema verder uitgediept via intuïtief-energetische oefeningen tijdens een 'Gathering' die op verschillende momenten en plekken in Vlaanderen georganiseerd wordt.

Thema oktober: Rouwen en doodgaan kan écht anders

Steeds meer mensen kijken vandaag met nieuwe ogen naar de dood via o.a. wetenschappelijk onderzoek, bijna-doodervaringen en unieke persoonlijke ervaringen. Ook oude culturen en wereldgodsdiensten reiken ons manieren aan om met de dood om te gaan. Is de dood niet het definitieve einde maar eerder een nieuwe geboorte in een andere dimensie? Misschien is de sluier tussen leven en dood wel minder dens dan we dachten. Deze manier van naar de dood kijken verandert ook onze manier van sterven om bewuster de overgang te maken en van rouwen om uiteindelijk veel bewuster te leven vanuit een vaak nieuwe zingeving.

Inspiratie genoeg om te leren hoe we op een andere manier met stervenden en rouwenden in onze samenleving kunnen omgaan. In de Gathering die we lokaal organiseren leren we via ervaringsgerichte oefeningen hoe je anders kan rouwen en met nieuwe ogen kijken naar de dood.

 

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een half uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

 

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link:https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/online-introductie-thema-van-de-maand-oktober-2

Details

Data
vrijdag 18 september 2020, 19:30-20:30
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
Vrije gift (minimum €3)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht