03okt 19

De dood is niet het einde

Anders omgaan met sterven

Alsmaar meer mensen kijken met nieuwe ogen naar de dood: via wetenschappelijk onderzoek, bijna-dood-ervaringen, ... Ook oude culturen en wereldgodsdiensten reiken ons manieren aan om met de dood om te gaan. Misschien is de muur tussen leven en dood wel minder hoog dan we dachten.

Vanuit eigen ervaringen en meer dan twintig jaar onderzoekswerk belicht Philippe Vandevorst zijn visie op het leven en de dood. Hij vertelt hoe mensen in andere culturen in voeling komen met deze ‘andere’ dimensie en vooral hoe het laatste wetenschappelijk onderzoek (o.a. kwantumfysica) ons kan leren op een nieuwe manier naar de dood te kijken.

Inspiratie genoeg om te leren hoe we op een andere manier met stervenden en rouwenden in onze samenleving kunnen omgaan. Voor jezelf is bewust bezig zijn met je afscheid belangrijk om op een nieuwe manier je overgang voor te bereiden maar ook dat van nabestaanden. Zo loopt hun rouwproces ook anders.

Deze lezing is een ideale kennismaking voor wie eraan denkt Ster-facilitator te worden of deel te nemen aan de dagen rond rouw en loslaten in De Kluizerij.

Details

Data
donderdag 03 oktober 2019, 20:00-22:00
Locatie
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€13,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  20/09/2019)
Normale prijs €15,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht