11dec 20

Causerie - Timotheus in gesprek met Bisschop Bonny

Over het Christus bewustzijn, de relatie met Jezus en spiritualiteit

Mgr. Johan Bonny is bisschop van Antwerpen. We zijn heel blij dat hij aanvaard heeft om deel te nemen aan een Causerie bij Timotheus. Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar zijn diepe bewogenheid als mens en als bisschop. Hoe beleeft hij zijn spiritualiteit in de diepte, zijn relatie met Jezus, het Christus Bewustzijn?

Bisschop Bonny is een druk bezet man. Naast het bisschop zijn in Antwerpen is hij verantwoordelijk voor alles wat met onderwijs en catechese te maken heeft, de pastorale werking in de universiteiten en hogescholen en de contacten met de Vlaamse overheid. Hij is tevens raadgever van de paus rond de Eenheid tussen Christenen.

Op zijn blog mochten we het volgende lezen: “Als ik maar alleen mag zijn met boeken en mensen – uit alle tijden – die juiste woorden vonden voor hun gedachten, en juiste gedachten voor hun woorden. Boeken geven mij het gevoel dat ik kan terugkijken. Dat de mensheid kan terugkijken. Dat de Kerk kan terugkijken. Echter, boeken geven mij nog sterker het gevoel dat ik kan vooruitkijken. Dat het meeste mij nog onbekend is. Dat de wijsheid nog vóór mij ligt. Dat de schoonheid nog vóór mij ligt. Of – om het te zeggen met de titel van een laatmiddeleeuws boek dat ik weer in handen kreeg – dat ik leef onder een uitdijende cloud of unknowing, een ‘wolk van niet-weten’.”

De opbrengst van deze causerie gaat naar 'Caritas International' in Syrië voor de Christenen aldaar.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je inschrijft krijg je achteraf de opname toegestuurd.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link: https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/causerie-timotheus-in-gesprek-met-bisschop-bonny

Details

Data
vrijdag 11 december 2020, 19:30-21:30
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
Vrije gift (minimum €5)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht