20nov 20

Causerie - Timotheus in gesprek met Dr Steven Laureys

Over de positieve effecten van meditatie

Steven Laureys is een Belgisch neuroloog. Hij is verbonden aan de Universiteit van Luik (ULg). Hij leidt er de Coma Science Group[1] van het GIGA Consciousness Onderzoekscentrum[2] en is als klinisch professor verbonden aan de dienst neurologie van het universitair ziekenhuis Sart-Tilman van Luik, waarin hij onderzoek doet naar de werking van de hersenen. Daarbij verdiept hij zich sterk in de positieve effecten van meditatie. Hij was hiervoor te gast 'Van Gils en Gasten' (https://www.youtube.com/watch?v=JZAhoE6vQrk). Hij schreef o.a. 'Het no-nonsense meditatieboek', waarbij hij pleit dat meditatie een apart vak op school zou moeten zijn.

Hij is erg bezig met zingeving en reflectie met betrekking tot de ethische problemen die een deel van de patiënten in coma en aanverwante condities stellen. In zijn boek ‘Onze hersenen’ neemt hij geen blad voor de mond. “Als we de hersenen écht willen doorgronden, moeten we ook niemandsland kunnen betreden, of controversiële onderwerpen als bijna-doodervaringen uitspitten." Hij waarschuwt ervoor comapatiënten te snel als planten af te schrijven en houdt een bevlogen pleidooi voor orgaandonatie, 'de enige wetenschappelijk bewezen vorm van leven na de dood”.

Bekijk ook eens volgende video: 'From brain to consciousness' https://youtu.be/6Qqc_wJS6-Q

De opbrengst van deze causerie gaat naar https://mindcare.foundation/nl

Kortingsbon: als deelnemer van deze causerie geniet je van 20% korting op het 'No-nonsense meditatieboek' van Steven Laureys en hoef je geen verzendingskosten te betalen. Je ontvangt daarvoor een kortingscode de dag na de causerie.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je inschrijft krijg je achteraf de opname toegestuurd.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link:https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/causerie-timotheus-in-gesprek-met-dr-steven-laureys

Details

Data
vrijdag 20 november 2020, 19:30-21:00
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
Vrije gift (minimum €5)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht