28apr 2427apr 24

Subtiele communicatie bij rouw en sterven

Als woorden niet langer voldoende zijn

Subtiele communicatie gaat veel verder dan spreken met en luisteren naar woorden. Het is vanuit je hele wezen luisteren, kijken, voelen, proeven van de ander, herkennen en erkennen. Niet alleen wat luidkeels om aandacht vraagt maar ook wat er zich in de stilte verschuilt: herinneringen en verlangens, krachten en kwetsbaarheden, emoties en inzichten…

Als niet alles in woorden te vatten is of als woorden niet langer mogelijk zijn, is subtiele communicatie niet alleen de verbindende schakel tussen jou en de stervende of rouwenden maar vormt het ook een bedding voor de zich ontvouwende stervens- en rouwprocessen.

Tijdens deze opleiding staan we stil bij wat subtiele communicatie precies inhoudt en hoe je daar concreet mee aan de slag kunt gaan. Daarbij zoomen we in op uitdagingen zoals: hoe omgaan met emoties en conflicten? Hoe je eigen grenzen en die van een ander bewaken? Hoe omgaan met zingeving? Hoe ruimte geven aan krachtbronnen en andere perspectieven? Hoe verbondenheid over de dood heen ervaren? 


Opmerking:

  • Dit weekend is één van de drie vormingsmodules van de opleiding tot Ster-facilitator.
  • Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk, maar het is een pluspunt als je de 'Basismodule Intuïtieve Ontwikkeling' volgt of gevolgd hebt.
  • De prijs is inclusief vegetarische maaltijden en koffiepauzes.
  • Contacteer gastenverblijf@oudeabdij.be als je wil overnachten.

Details

Data
Zaterdag 27/4 en zondag 28/4, telkens van 9:30 tot 17 u.
Locatie
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
DE WINTER Tinne
Prijs:
€229,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  06/04/2024)
Normale prijs €249,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht