13sep 2412sep 24

HOPE-methodiek voor coaches en therapeuten

Bevrijd je coachee van emotionele verstrikkingen naar meer innerlijke vrijheid en flow

Daar zit je coachee dan. Tot tranen toe bewogen. Met de krop in de keel, een olifantenpoot op het hart, een knoop in de maag,… Als coach zijn we vaak geneigd om in zulke situaties, als onze coachee emotioneel vastzit, op zoek te gaan naar verklaringen uit het verleden. Wat maakt dat dit je zo raakt? Wat is er gebeurd waardoor je jezelf klein houdt? Wat wil dat gevoel je vertellen? Deze aanpak kan inderdaad zeer helpend en helend zijn. Toch bestaat er een risico dat, door de nadruk te leggen op het waarom, het coach gesprek zelf ‘verstrikt’ raakt. En dat de coachee (nog meer) beladen je praktijk weer buiten stapt.

Philippe Vandevorst ontwikkelde in 2015 met de HOPE-methodiek een nieuwe methode van persoonlijke transformatie. HOPE biedt een andere, bijzonder verfrissende aanpak om met emotionele blokkades om te gaan. De methode wordt gekenmerkt door zijn eenvoud, effectiviteit én zachtaardigheid. En biedt een antwoord op vragen als:

  • Hoe coach je een coachee die vastzit in emoties naar meer innerlijke ruimte en bewegingsvrijheid?
  • Hoe kan je héél diepgaand met emoties aan de slag, zonder te moeten graven of een risico op hertraumatisering?
  • Hoe breng je een coachee van een staat van emotionaliteit naar innerlijke rust.

HOPE vertrekt van het uitgangspunt dat alles energie is. Alles wat in je omgaat - emoties, gedachten of gedragingen - kun je transformeren door met de onderliggende energiepatronen ervan te werken. De methode biedt jou als coach een precieze en gemakkelijk toegankelijke praktijk die mensen helpt bij het transformeren van hun uitdagingen, het omgaan met hun emoties, het oplossen van problemen tot zelfs het overkomen van fysieke moeilijkheden.

De HOPE-methodiek is een synthese van 30 jaar onderzoekswerk binnen het Timotheus Project. Honderden mensen volgden intussen de HOPE-intensive opleidingen. 35 HOPE-facilitators (psychologen, coaches en therapeuten) gebruiken de methodiek bij het begeleiden van mensen in hun privépraktijk. Hij schreef hierover vorig jaar een boek: De HOPE-methodiek, verschenen bij uitgeverij Gompel&Svacina.

Op deze tweedaagse masterclass voor coaches, therapeuten en hulpverleners ontdek je stap voor stap de kracht van de methode en de verschillende manieren om deze bij je cliënten in te zetten. Het is een tweedaagse met vooral veel zelf doen en ervaren, zodat je de methodiek nadien zelf kan toepassen in je eigen praktijk.


Opmerking:

  • Doelpubliek: Psychotherapeuten, coaches, consultants
  • Koffie en lunch inbegrepen in de prijs.
  • Als je psyco-energetica of Intuïtieve Ontwikkeling volgt of gevolgd hebt, dan geniet je van een korting  van 79 euro; gebruik daarvoor kortingscode TIMOTHEUS
  • Wie een coachings- of therapeutenpraktijk geeft en al een HOPE-intensive gevolgd heeft, geniet van 50% korting; contacteer info@timotheus.org voor je kortingscode.
  • Opgelet, kortingen zijn niet cumuleerbaar.

 

 

 

 

 

Details

Data
donderdag 12 september 2024, 10:00
tot vrijdag 13 september 2024, 17:00
Toevoegen aan je agenda
Locatie
De Broeikas, Klein-Heidestraat 28E, 3370 Neervelp
Route
Details
De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit Boutersem van de E40. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen. Even de benen streken, even vertragen, je tijd nemen.

We sturen een aantal dagen voor de sessie een adressenlijst door zodat je mogelijk kan carpoolen of je bij het treinstation Vertrijk (lijn Leuven-Tienen, 2.8 km van De Broeikas kan laten oppikken.

https://www.debroeikas.be/bereikbaarheid/
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe, PLUSQUIN Peter
Prijs:
€395,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht