24feb 19

Causerie in de Kring

Philippe Vandevorst in gesprek met Tom Hannes

Ongeveer om de twee maanden nodigen we op een verkeersrustige zondagochtend een schrijver, acteur, politicus, professor of een andere interessante persoonlijkheid uit. Iemand die een speciale passie heeft, waar we een verwantschap mee voelen en die in onze ogen een bijdrage levert aan onze samenleving in transitie. Fijn om elkaar ook weer te mogen ontmoeten voor een gewone babbel in verbondenheid.

Tom was lange tijd Zen monnik. Voortdurend heeft hij ernaar getracht zijn boeddhistische ervaring en praktijk in relatie te brengen met zijn professionele activiteiten in onze hedendaagse, West-Europese wereld. Als theatermaker en performer, later ook als trainer, coach en schrijver van boeken als ‘Een kleine meditatiegids’, ‘Zen of het konijn in ons brein’ en ‘De Boeddha van de badkamer’. Uit zijn werk als zen-begeleider ontwikkelde hij ook een gesprekspraktijk voor psychische, existentiële en professionele begeleiding.

Tom is getrouwd en heeft twee (bijzonder levendige) kleine kinderen. Toen ik Tom voor het eerst ontmoette was er meteen een klik en herkenning. Erg boeiend hoe hij via zijn traditie dezelfde horizonten verkent als wat we doen bij Timotheus. Zijn boekje ‘Een kleine meditatiegids’ is een échte aanrader voor wie zich graag verdiept in meditatie. Je kan een door Tom gehandtekend exemplaar bekomen tijdens de causerie.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Details

Data
zondag 24 februari 2019, 10:30-12:30
Locatie
Kring, Jaak De Boeckstraat 73, 2170 Merksem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€15,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht