05mei 19

Causerie in de Kring

Philippe Vandevorst in gesprek met Rik Drijbooms en Ian Shirlaw

Ongeveer om de twee maanden nodigen we op een verkeersrustige zondagochtend een schrijver, acteur, politicus, professor of een andere interessante persoonlijkheid uit. Iemand die een speciale passie heeft, waar we een verwantschap mee voelen en die in onze ogen een bijdrage levert aan onze samenleving in transitie. Fijn om elkaar ook weer te mogen ontmoeten voor een gewone babbel in verbondenheid.

Rik en Ian waren in december en januari in India, Pondicherry, de plekken waar Sri Aurobindo en Mira Alfassa leefden. Sri Aurobindo was de eerste die het had over het Supramentaal Bewustzijn als volgende fase in de ontwikkeling van de mensheid.  In Auroville, een modelstad van 3000 inwoners probeert men de droom van Mira Alfassa waar te maken op het gebied van ecologie, economie, zorg, educatie, wonen en spiritualiteit.

“De aarde heeft een plaats nodig, waar de mens kan leven, gevrijwaard van alle nationale wedijver, sociale conventies, tegenstrijdige zedelijke beginselen en tegenover elkaar staande godsdiensten. Een plaats waar mensen, bevrijd van deze slavernij aan het verleden, zich volledig kunnen wijden aan het ontdekken en in praktijk brengen van het Goddelijke Bewustzijn, dat zich wil manifesteren. Auroville wil deze plaats zijn en biedt zich aan, aan allen die ernaar streven de Waarheid van morgen te leven.” Dit schreef Mira Alfassa, de Moeder, op 20 september 1969.

We laten Rik en Ian vertellen over hun ervaringen aldaar. Is Auroville inderdaad die stad om van te dromen? Een geweldige uitdaging om te werken aan je eigen spirituele ontwikkeling in een speciale omgeving.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Details

Data
zondag 05 mei 2019, 10:30-12:30
Locatie
Kring, Jaak De Boeckstraat 73, 2170 Merksem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€15,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht