19jan 20

Causerie - Timotheus in gesprek met Carl Vanderheyden

Over het belang van koppelrelaties

We nodige regelmatig op een verkeersrustige zondagochtend een schrijver, acteur, politicus, professor of een andere interessante persoonlijkheid uit. Iemand die een speciale passie heeft, waar we een verwantschap mee voelen en die in onze ogen een bijdrage levert aan onze samenleving in transitie. Fijn om elkaar ook weer te mogen ontmoeten voor een gewone babbel in verbondenheid.

Carl Vanderheyden is psychotherapeut en heeft zich beroepsmatig gespecialiseerd in het begeleiden van menselijke processen vooral in relaties en koppels. Carl komt vertellen over het belang en de plaats van koppelrelaties in deze tijd. Waar stranden koppels op in deze tijd en is er een manier op dit te voorkomen? Hoe kunnen koppels en relaties een versterker zijn van onze individuele draagkracht en ook als gezin? Hoe beïnvloedt de koppelrelatie de opvoeding van de kinderen?

Tijd is vaak een knelpunt in een relatie. In een recent onderzoek bij koppels meende bijna de helft van de ondervraagden dat ze te weinig persoonlijke en relationele gesprekken met hun geliefde voeren. De belangrijkste reden waarom de stellen niet aan elkaar toekwamen? Ze hadden andere prioriteiten, zoals werk en sociale verplichtingen. Wie denkt zijn hele leven te moeten omgooien voor wat quality-time met zijn partner, heeft het mis. Eén moment van echte verbondenheid per dag kan je relatie al een flinke oppepper geven.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Details

Data
zondag 19 januari 2020, 10:30-12:30
Locatie
Kring, Jaak De Boeckstraat 73, 2170 Merksem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€13,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  05/01/2020)
Normale prijs €15,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht