21aug 20

Causerie - Timotheus in gesprek met Peter De Graef

Theater en spiritualiteit

Peter De Graef is oorspronkelijk van Merksem en bij ons vooral bekend als Vlaams Acteur, auteur en theatermaker. We zien hem vaak op TV, maar theaterliefhebbers kennen hem vooral van zijn toneeloptredens. Weinig mensen weten echter dat, zeker de laatste tijd, Peter heel intens bezig is met meditatie.

20 jaar geleden startte zijn spirituele zoektocht. Peter vertelt zelf: “Ik zoek echter vooral mijn eigen weg, waarbij alles en iedereen mijn leraar is. Ik ben een geboren autodidact, ook in mijn eigen werkveld, ik heb een totaal eigen weg gevolgd in het Vlaamse theaterlandschap en ook wat het spirituele betreft (waarvan mijn theaterwerk een derivaat is) kan ik haast niet anders dan als een hond achter mijn (intuïtieve) neus aan gaan. Ik ben op een gegeven moment op zoek gegaan naar de wortels van het boeddhisme en bij Hindoeïsme en Advaita terecht gekomen en hun hedendaagse vertolkers zoals Robert Adams, Jeff Foster en vooral Adyashanti. Deze laatste spreekt me vanuit zijn zen achtergrond bijzonder aan en inspireert me. Al mijn toneelwerken gaan in wezen over spiritualiteit. Nu ik de kans krijg om voor een groep mediteerders/spirituele zoekers/boeddhistisch geïnspireerden te spreken zou ik graag voluit praten, getuigenis afleggen van mijn ongezouten enthousiasme. Ik wil het daarbij hebben over verlichting. Over wat het zou kunnen zijn en wat het niet is.”

De opbrengst van deze casuserie gaat naar het Tibetaans centrum in Huy.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Dit event is enkel live te volgen; er wordt geen opname gemaakt.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link:https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/causerie-timotheus-in-gesprek-met-peter-de-graef

Details

Data
vrijdag 21 augustus 2020, 19:30-21:30
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
Vrije gift (minimum €3)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht