14okt 20

Het uur blauw

Een uur van verandering

Het blauwe uur, het uur voor zonsopgang, is een uur van verandering. Een metamorfose van de nacht in de dag. Het is een uur dat je niet vast kan houden, het licht verandert constant, het glipt door je vingers. Dat geeft het blauwe uur zijn melancholische glans. Het is het uur dat tegelijk zwaarte en lichtheid in zich draagt, donker en licht. Je rouwt om het verloren moment. Het blauwe uur leent zich dan ook goed om te reflecteren over wat geweest is en vooruit te kijken naar wat komen gaat. We voelen ons triest om wat verloren is en voelen het verlangen groeien om dat te herstellen en een nieuwe dag aan te vatten. Het is een uur dat vertrekt in de tristesse en nostalgie van het donker, en toeleeft naar dankbaarheid, hoop en geluk naarmate de zon zijn intrede doet.

In april verloor Johan Terryn zijn vader midden in de lockdown periode. Het rouwen en delen van verdriet werd sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte dan maar zijn column op de radio om zijn rouwboodschap te delen. Vele luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem hun eigen verhaal. Het werd het begin van de podcast “Het Uur Blauw”. Twaalf wandelingen met mensen die een dierbare verloren. Die vertrokken in het pikkedonker en eindigden met de zonsopgang. Twaalf mensen die op verhaal kwamen.

Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium. Het is het verhaal van de verhalenmaker die zich in de verhalen van anderen heeft herkend en zo de eerste maanden van zijn eigen rouwproces vorm gaf.

Inschrijven via https://www.destudio.com/

Wo av 14/10 is speciaal voor Timotheus voorzien. Mocht je dan niet kunnen, dan ben je ook welkom op 15/10 of 16/10.

Details

Data
woensdag 14 oktober 2020, 20:00-22:00
Locatie
De Studio, Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Deze activiteit laat geen inschrijvingen toe

Terug naar overzicht