31dec 18

In stilte van Oud naar Nieuw - Antwerpen

een meditatieve boodschap aan de wereld

Straks vieren we de overgang van oud naar nieuw. Naast het (terecht!) feesten en vieren willen we een moment van stilte en bezinning inbouwen als tegengewicht voor alle verwarring, chaos en geweld in deze wereld. Samen met velen verzamelen we om 14u op vastgestelde plekken in verschillende grote steden van het land. Van daaruit start een stiltewandeling door de stad om ten slotte in een belangrijke kerk of kathedraal van de stad een stiltemeditatie te houden. We willen daar onze innerlijke krachten bundelen door ons te verbinden met elkaar en met de wereld: een stille oproep tot vrede en verdraagzaamheid.

Op elke vertrekplaats is er eerst een korte kennismaking. Gedurende het eerste deel van de tocht overwegen we het voorbije jaar en de intenties voor het komende jaar. We nodigen je uit dit te delen met één van je tochtgenoten. Het tweede gedeelte stappen we richting kerk in stilte, met aandacht voor al onze zintuigen, aandacht voor alles wat leeft in de stad. De stilte meditatie begint om 15 uur in de verschillende kerken en duurt 40 minuten.

Plaats van samenkomst: afspraak aan de molen van Sint Anneke op de linkeroever (via openbaar vervoer: bus 36, halte 'Glortiantlaan' of premetro lijn halte 'Frederik Van Eeden ' (15 min stappen)

We stappen langs de linkeroever van de Schelde met prachtig zicht op de stad, dan via de voetgangerstunnel richting kathedraal.

Prijs: gratis

Details

Data
maandag 31 december 2018, 14:00-16:00
Locatie
Molen van Sint-Anneke, Jachthavenweg 2, 2050 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht