31dec 21

In stilte van Oud naar Nieuw - Dendermonde

Een meditatieve boodschap aan de wereld

Straks vieren we de overgang van oud naar nieuw. Naast het (terecht!) feesten en vieren willen we een moment van stilte en bezinning inbouwen als tegengewicht voor alle verwarring, chaos en geweld in deze wereld. Voor deze vierde editie willen we met velen verzamelen vanaf 14u op vastgestelde plekken in verschillende grote steden of op andere belangrijke plaatsen van het land. Van daaruit start een stiltewandeling door de stad of de omgeving om ten slotte in een belangrijke kerk of op een andere stilteplek een stiltemeditatie te houden. We willen daar onze innerlijke krachten bundelen door ons te verbinden met elkaar en met de wereld: een stille oproep tot vrede en verdraagzaamheid.

Op elke vertrekplaats is er eerst een korte kennismaking. Gedurende het eerste deel van de tocht overwegen we het voorbije jaar en de intenties voor het komende jaar. We nodigen je uit dit te delen met één van je tochtgenoten. Het tweede gedeelte stappen we in stilte, met aandacht voor al onze zintuigen, aandacht voor alles wat leeft in de stad, in de omgeving. De stiltemeditatie begint vanaf 15 uur op de verschillende stilteplekken en duurt 40 minuten.

Plaats van samenkomst: op de (gratis) parking Olympos aan de Kalendijk (Leopold II laan 18/A, 9200 Dendermonde). Het stiltemoment vindt plaats om 15 uur in de Sint-Egidiuskerk (Heldenplein, Sint-Gillis-Binnen).

Prijs: gratis

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Details

Data
vrijdag 31 december 2021, 14:00-16:00
Toevoegen aan agenda12/31/2021, 14:00-16:00Europe/BrusselsIn stilte van Oud naar Nieuw - DendermondeEen meditatieve boodschap aan de wereldParking Olympos, Leopold II laan 18/A, 9200 Dendermonde
Locatie
Parking Olympos, Leopold II laan 18/A, 9200 Dendermonde
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
CLOOTS Sofie
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht