31dec 19

In stilte van Oud naar Nieuw - Leuven

Een meditatieve boodschap aan de wereld

Straks vieren we de overgang van oud naar nieuw. Naast het (terecht!) feesten en vieren willen we een moment van stilte en bezinning inbouwen als tegengewicht voor alle verwarring, chaos en geweld in deze wereld. Voor het derde jaar op rij willen we met velen verzamelen vanaf 14u op vastgestelde plekken in verschillende grote steden of op andere belangrijke plaatsen van het land. Van daaruit start een stiltewandeling door de stad of de omgeving om ten slotte in een belangrijke kerk of op een andere stilteplek een stiltemeditatie te houden. We willen daar onze innerlijke krachten bundelen door ons te verbinden met elkaar en met de wereld: een stille oproep tot vrede en verdraagzaamheid.

Op elke vertrekplaats is er eerst een korte kennismaking. Gedurende het eerste deel van de tocht overwegen we het voorbije jaar en de intenties voor het komende jaar. We nodigen je uit dit te delen met één van je tochtgenoten. Het tweede gedeelte stappen we in stilte, met aandacht voor al onze zintuigen, aandacht voor alles wat leeft in de stad, in de omgeving. De stiltemeditatie begint vanaf 15 uur op de verschillende stilteplekken en duurt 40 minuten.

Plaats van samenkomst: aan het station van Leuven (kant van stad (tegenover de Bondgenotenlaan, dicht bij de eindhaltes van De Lijn en aan de de Panos). De stiltewandeling gaat naar de Vaartkom. Aan en rond de Vistrap zetten we ons neer om te verstillen en ons te (her-)verbinden met de yinne energie en de aarde energie die hier zeer tastbaar aanwezig is.

Prijs: gratis

Details

Data
dinsdag 31 december 2019, 14:00-16:00
Locatie
Station, Martelarenplein, 3000 Leuven
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
SPOELDERS Petra
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht