10mei 20

Intuïtief filmproject - Antwerpen

Captain Fantastic (Matt Ross)

Timotheus brengt films die een energetisch of intuïtief aspect van het leven belichten. Het zijn schitterende films die vaak nooit de filmzaal halen wegens: te moeilijk, te spiritueel of te controversieel. Cinefiel Carl Vanderheyden zal telkens de film inleiden. We nodigen je uit om achter de beelden te kijken en de wetten van het spirituele universum van de filmregisseur te herkennen. Na de film is er de mogelijkheid tot gezellig napraten met een drankje in de bar van de filmzaal in de benedenverdieping.

Deze  Amerikaanse film uit 2016, geschreven en geregisseerd door Matt Ross, geeft zowel op een ontroerende en grappige manier antwoord op de vraag of alternatief ouderschap en het afwenden van de consumptiemaatschappij kinderen kunnen behoeden en beschermen tegen de boze wereld. Of is het beter om wereldvreemd te blijven?

Ben (Viggo Mortensen) en zijn vrouw Leslie wonen met hun zes kinderen, de jongens Bo, Rellian en Nai en de meisjes Kielyr, Vespyr en Zaja, geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest. Ze besluiten hun kinderen ongeautoriseerd thuisonderwijs te geven: naast wetenschappen en talen, leren ze jagen met steekwapens en pijl-en-boog. Teleurgesteld in het kapitalisme omdat ze vinden dat grote bedrijven te veel macht verwerven, plegen ze winkeldiefstallen.

Prijs:  9 euro

Inschrijving en betaling:  Via cinemacartoons.be of ter plaatse aan de kassa

Details

Data
zondag 10 mei 2020, 19:45-22:00
Locatie
Cinema Cartoons, Kaasstraat 4-6, 2000 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDERHEYDEN Carl
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Deze activiteit laat geen inschrijvingen toe

Terug naar overzicht