27jan 19

Intuïtief filmproject - Antwerpen

Still life

Timotheus brengt films die een energetisch of intuïtief aspect van het leven belichten. Het zijn schitterende films die vaak nooit de filmzaal halen wegens: te moeilijk, te spiritueel of te controversieel. Cinefiel Carl Vanderheyden zal telkens de film inleiden. We nodigen je uit om achter de beelden te kijken en de wetten van het spirituele universum van de filmregisseur te herkennen. Na de film is er de mogelijkheid tot gezellig napraten met een drankje in de bar van de filmzaal in de benedenverdieping.

Stil life, zou best kunnen doorgaan als het type kleine film: allesbehalve spectaculair, noch bombastisch, zonder grote budgetten, noch publicitaire aandacht en vooral onopvallend. Doch hier schuilt juist de grootsheid van deze film die op een bijzonder ingetogen en liefdevolle manier uiting geeft aan de waardigheid van het leven. Kortom als je liefhebber bent van een intieme film over de kleine dingen in het leven die van grote waarde zijn, mis ‘Still life’ dan niet.

Still life is eigenlijk een ode aan de waardigheid van het even, op een waardige en innemende manier vertolkt door de Britse acteur Eddie Marsan. Marsan is een beetje het soort acteur die velen al gezien hebben, maar die haast niemand kent. Zoals ook zijn personage: een man die compleet onopvallend, iedere dag zich bezighoudt met de dingen die er toe doen en wezenlijk een verschil maken.

Prijs:  9 euro

Inschrijving en betaling:  Via cinemacartoons.be of ter plaatse aan de kassa

Details

Data
zondag 27 januari 2019, 19:45-22:00
Locatie
Cinema Cartoons, Kaasstraat 4-6, 2000 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Deze cursus laat (nog) geen inschrijvingen toe

Terug naar overzicht