10mrt 19

Intuïtief filmproject - Antwerpen

Jane

Timotheus brengt films die een energetisch of intuïtief aspect van het leven belichten. Het zijn schitterende films die vaak nooit de filmzaal halen wegens: te moeilijk, te spiritueel of te controversieel. Cinefiel Carl Vanderheyden zal telkens de film inleiden. We nodigen je uit om achter de beelden te kijken en de wetten van het spirituele universum van de filmregisseur te herkennen. Na de film is er de mogelijkheid tot gezellig napraten met een drankje in de bar van de filmzaal in de benedenverdieping.

In de meermaals bekroonde en buitengewone documentaire rond het leven en werk van de wereldbekende primatologe en antropologe Janne Goodall, krijgen we een prachtig inzicht in haar baanbrekend werk rond het sociale en familiale leven van de chimpansee. De film kwam tot stand aan de hand van meer dan 100 uur ontdekt filmmateriaal in 2014. Deze zijn van de hand van de Nederlander Hugo van Lawick, natuur- en wildlife fotograaf en tevens de echtgenoot van Jane Goodall tussen 1964 en 1974.

We krijgen niet alleen inzage in haar werk, maar ook in haar liefdes en familiaal leven. De raakvlakken tussen het gezin Goodall en de verhoudingen binnen de primaten gemeenschap leiden tot een immense tedere verwevenheid tussen dieren en mensen, vol liefde en wederzijds respect. De bijhorende muziek is van Philippe Glass, één van zijn mooiste scores, en draagt perfect bij tot de dromerig sfeer van prachtige spirituele junglebeelden. Dit is een uitzonderlijke gelegenheid om deze unieke documentaire nog eens op groot scherm te kunnen bewonderen.

Prijs:  9 euro

Inschrijving en betaling:  Via cinemacartoons.be of ter plaatse aan de kassa

Details

Data
zondag 10 maart 2019, 19:45-22:00
Locatie
Cinema Cartoons, Kaasstraat 4-6, 2000 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDERHEYDEN Carl
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Deze cursus laat (nog) geen inschrijvingen toe

Terug naar overzicht