28apr 19

Intuïtief filmproject - Antwerpen

Foxtrot

Timotheus brengt films die een energetisch of intuïtief aspect van het leven belichten. Het zijn schitterende films die vaak nooit de filmzaal halen wegens: te moeilijk, te spiritueel of te controversieel. Cinefiel Carl Vanderheyden zal telkens de film inleiden. We nodigen je uit om achter de beelden te kijken en de wetten van het spirituele universum van de filmregisseur te herkennen. Na de film is er de mogelijkheid tot gezellig napraten met een drankje in de bar van de filmzaal in de benedenverdieping.

Foxtrot is een gedurfde en bijzonder gelaagde film. Sommigen noemen het een antioorlogsfilm, maar bovenal is het een prachtige schets van een gezin, een gemeenschap, een land en bij uitbreiding een ganse wereld die hunkert naar rust en vrede, maar kreunt onder geweld en conflicten, over karma, schuld en boete en waarom het zo moeilijk is om het tij te keren.

 

Maoz, de maker van de film steekt hierbij de hand in eigen boezem en vertrekt vanuit zijn eigen situatie in een vaak verscheurd Israël, maar zijn thematiek is universeel en doet ons nadenken waarom we steeds terugvallen in oude, desnoods destructieve patronen.

Tegelijkertijd plaatst hij dit gegeven centraal in een verscheurde gezinssituatie waarmee hij lijkt te willen aantonen dat je conflicten binnen ons eigen kader van familie en gezin onlosmakelijk verbonden zijn met de wereldse problemen. Dat hij er bij momenten een donkere humorsaus overgiet, is naar eigen zeggen om het allemaal verteerbaar te houden.

Een film over absurditeiten en ogenschijnlijke toevalligheden met grote gevolgen. Wat is er nodig om oude patronen te doorbreken en niet ter plaatse te blijven trappelen zoals in de Foxtrot dans waarnaar de filmtitel verwijst? Een bijzonder knappe film, die bijzonder veel internationale bijval oogstte. Een waardige afsluiter voor ons seizoen film en intuïtie dit werkjaar.

Prijs:  9 euro

Inschrijving en betaling:  Via cinemacartoons.be of ter plaatse aan de kassa

Details

Data
zondag 28 april 2019, 19:45-22:00
Locatie
Cinema Cartoons, Kaasstraat 4-6, 2000 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDERHEYDEN Carl
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Deze cursus laat (nog) geen inschrijvingen toe

Terug naar overzicht