17nov 19

Intuïtief filmproject - Antwerpen

Liebe in den Gängen (Thomas Stuber)

Timotheus brengt films die een energetisch of intuïtief aspect van het leven belichten. Het zijn schitterende films die vaak nooit de filmzaal halen wegens: te moeilijk, te spiritueel of te controversieel. Cinefiel Carl Vanderheyden zal telkens de film inleiden. We nodigen je uit om achter de beelden te kijken en de wetten van het spirituele universum van de filmregisseur te herkennen. Na de film is er de mogelijkheid tot gezellig napraten met een drankje in de bar van de filmzaal in de benedenverdieping.

Dit pareltje ademt iets uit waarvan we niet eens wisten dat het bestond, namelijk grootwarenhuispoëzie. Al tijdens de openingsscène, waarin de beelden van een verlaten supermarkt worden gecombineerd met klassieke muziek (een beetje zoals Kubrick de ruimteschepen in ‘2001’ liet rondwentelen op walsen van Strauss), voel je jezelf in dezelfde poëtische tristesse wegzinken die we ook terugvinden in de films van Kaurismäki. De hoofdfiguur, de pas aangeworven Christian, leert niet alleen hoe hij paletten dient te stapelen, maar ontwikkelt ook een crush op Marion van de zoetwarenafdeling. En wanneer hij zich niet overgeeft aan mijmeringen, leert hij wel iets moois. Bijvoorbeeld: wanneer je de vork van de vorkheftruck helemaal omhoog zet, en daarna heel langzaam weer laat zakken, zal je merken dat het zoemen van de vork klinkt als het ruisen van de zee.

Behalve een verhaal over de liefde is het een fabuleuze film over dat ouderwetse begrip solidariteit. Dat de tortelduifjes worden gespeeld door de twee beste Duitse acteurs van dit moment, Franz Rogowski en Sandra Hüller (van ‘Toni Erdmann’-faam), is nog zo’n staaltje toverkunst.

Prijs:  9 euro

Inschrijving en betaling:  Via cinemacartoons.be of ter plaatse aan de kassa

Details

Data
zondag 17 november 2019, 19:45-22:00
Locatie
Cinema Cartoons, Kaasstraat 4-6, 2000 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDERHEYDEN Carl
Prijs:
€0,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Deze activiteit laat (nog) geen inschrijvingen toe

Terug naar overzicht