26apr 20

Ster - Kwaliteitsvol Leven, Sterven en Rouwen

Een oproep tot netwerkvorming

Meer dan 30 jaar al organiseren we binnen het Timotheus Project cursussen over het leven, de dood en het leven daarna. De hoeksteen bij dit gebeuren is niet zozeer dat we mensen willen helpen geloven in iets. Wat voor ons centraal staat, is een ‘ervaringsruimte’ creëren via een aantal oefeningen en exploraties die mensen helpen om een daadwerkelijke, concrete, tastbare ervaring op te doen van het leven over de dood heen. Mensen worden dan diep vanbinnen geraakt, aangeraakt en ervaren een blijvende verandering in henzelf waardoor ze meer ruimte krijgen in het leven. Ook veel rouwende mensen ervaren vanuit deze benadering een totaal nieuwe dimensie van verbinding met de overledene.

Vanuit de palliatieve netwerken en diensten, op onze lichtcirkels, bij rouwgesprekken of bij begrafenissen ontmoeten we regelmatig oud-cursisten die ons telkens opnieuw vragen om stappen te zetten in de bekendmaking van deze nieuwe benadering. Daarom willen we graag een ‘Ster-netwerk’ opstarten, waarin facilitators als vrijwilliger of professional ter beschikking staan van mensen die stervende zijn en graag nog een gesprek hebben, rouwende die ondersteuning verlangen in de begeleiding van hun stervende of gestorven familielid over de dood heen of bij het vorm geven van de begrafenis of het afscheidsritueel nadien.

We vertellen over onze laatste ontdekkingen van deze unieke aanpak rond rouwen en sterven, en ontvouwen onze plannen rond het netwerk.

Details

Data
zondag 26 april 2020, 14:00-16:30
Locatie
Kring, Jaak De Boeckstraat 73, 2170 Merksem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
DE WINTER Tinne, GLABEKE Anja, VANDEVORST Philippe, SMOUT Jeanne (assistent), DAUWE Lutgard (assistent)
Prijs:
€10,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht