23apr 21

Causerie - Timotheus in gesprek met Dirk Gysels

Sri Aurobindo en de ontdekking van het Supra-mentaal Bewustzijn

Historicus en auteur Dirk Gysels bestudeert al jaren de boeiende periode in de geschiedenis van India, waarin het supramentale gegeven ontdekt werd. Hij kent de achtergronden van waaruit Sri Aurobindo en Mirra Alfassa (De Moeder) gewerkt hebben zeer goed en kent van binnenuit hoe de pioniersjaren in de Ashram verliepen en hoe de droom van Auroville is ontstaan en gerealiseerd. Dirk probeert ook het Supra-mentale bewustzijn in zijn persoonlijk leven vorm te geven. In het verleden was Dirk al een aantal keer onze gast bij Timotheus en we kijken uit naar deze nieuwe ontmoeting.

De opbrengst gaat naar Sevapur, een project gebaseerd op Gandhiaanse principes: geweldloosheid, zelfontplooiing, natuurgeneeswijze en handenarbeid. De organisatie heeft, onder impuls van Lea Provo, het dorp Sevapur uit het niets gesticht in de kaalgekapte Kadavurvallei. Sevapur (’dorp van dienstbetoon’) is een dorp waar kastelozen en armen uit de laagste kasten van de samenleving, hun thuis gevonden hebben en een nieuwe gemeenschap vormen. www.sevapur.be.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 4 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je inschrijft krijg je achteraf de opname toegestuurd.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link: https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/causerie-timotheus-in-gesprek-met-leon-scheepers

Details

Data
vrijdag 23 april 2021, 19:30-21:00
Toevoegen aan agenda04/23/2021, 19:30-21:00Europe/BrusselsCauserie - Timotheus in gesprek met Dirk GyselsSri Aurobindo en de ontdekking van het Supra-mentaal BewustzijnZOOM, online platform
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe, GYSELS DIRK
Prijs:
Vrije gift (minimum €5.00)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht