12mrt 21

Causerie - Timotheus in gesprek met Léon Scheepers

De plaats van Homeopathische geneeskunde in de maatschappij

Gezondheid is een broos gegeven. Mensen die op hun gezondheid hebben moeten inleveren kunnen daarover meespreken. Zonder goede gezondheid valt veel toekomstperspectief weg. Vaak is het een kwestie van pech of geluk. Voor de meeste mensen is gezondheid gelukkig iets vanzelfsprekends. 

“Als arts is het onze eerste taak om deze mensen gezond te houden:” vertelt Léon Scheepers, huisarts met bijkomende opleiding in de homeopathische geneeskunde en secretaris van de Belgische beroepsvereniging Unio Homeopathica Belgica. "Naast algemeen gekende adviezen rond levensstijl gebeurt dit waar mogelijk door een behandeling gericht op het stimuleren van het eigen afweersysteem. Op deze manier is de arts een echte bewaker van de gezondheid van zijn patiënt en wordt hij de lijfwacht van de salutogenese, waar nodig van de pathogenese."

Léon Scheepers werkt in een multidisciplinaire groepspraktijk, waar naast vier artsen negen paramedici werkzaam zijn. Onlangs publiceerde hij het boek 'Lijfwacht'. Het is de weerslag van zijn veertig jarige carrière. Het is een erg boeiend boek geworden, waarin Léon ook over zijn opmerkelijke ervaringen vertelt met zijn patiënten tijdens de coronacrisis. Het boek biedt een voor veel mensen niet gekende  blik op gezondheid en ziekte. Daarnaast schetst het ook de plaats van de homeopathische geneeskunde in de maatschappij. 

Info website: https://www.lijfwacht.be

De opbrengst gaat naar DynHom, een onderzoeksproject  naar de samenstelling van het homeopathisch geneesmiddel.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 4 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je inschrijft krijg je achteraf de opname toegestuurd.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link: https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/causerie-timotheus-in-gesprek-met-leon-scheepers

Details

Data
vrijdag 12 maart 2021, 19:30-21:00
Toevoegen aan agenda03/12/2021, 19:30-21:00Europe/BrusselsCauserie - Timotheus in gesprek met Léon ScheepersDe plaats van Homeopathische geneeskunde in de maatschappijZOOM, online platform
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe, STOOP Patricia, FRAETERS Veerle
Prijs:
Vrije gift (minimum €5.00)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht