21mei 21

HOPE-refresh - MEI/JUNI

Hope en familieopstelling

Voor mensen die tenminste de HOPE-intensive gevolgd hebben bieden we maandelijks een opfrisbeurt aan. We werken telkens met de HOPE-methodiek rond een specifiek thema.

 

HOPE en Familieopstelling.

Deze HOPE-refresh bestaat uit twee sessies: één op 21 mei en één op 11 juni. Je dient ze alle twee te volgen.

Er zijn vele varianten van familieopstellingen werk en systemisch veranderwerk, waaronder modellen ontwikkeld door Gregroy Bateson, Virginia Satir, Bert Hellinger, Matthias Varga von Kibed, en een NLP familie model ontwikkeld door Lucas Derks. Deze modellen zijn gebaseerd op de erkenning dat onze familie-ervaring in onze vormingsjaren een sterke invloed heeft op wie we zijn - onze overtuigingen en veronderstellingen over onszelf en de wereld. Door in kaart te brengen hoe we onbewust onze familieopstelling representeren, d.w.z. waar we ze plaatsen in de ruimte in relatie tot ons en tot elkaar, onthullen we veel over de positie die we innemen (of hebben gekregen) in het leven.

Het meeste opstellingswerk richt zich op het veranderen van de positie waarin we onszelf ten opzichte van anderen plaatsen, en het verbeteren van de communicatie tussen onszelf en anderen, het uitspreken van het onuitgesprokene, etc. Dit kan natuurlijk heel nuttig zijn. Met HOPE en familieopstelling stappen we in een heel ander niveau van ervaring. In plaats van onze "positie" te verbeteren, integreren we alles. Dit kan eigenlijk gemakkelijker zijn om te doen (we hebben geen andere mensen nodig om "mee te werken" en we hoeven niemand te "veranderen," en het is mogelijk dat de resultaten op een meer fundamenteel niveau plaatsvinden (zoals vaak gebeurt bij HOPE).

 

Doelgroep: Tenminste een HOPE-intensive gevolg hebben.

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Details

Data
2 vrijdagavonden 21/5 en 11/6 (19.30-22.00 u)
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€45,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht