Causerie - Timotheus in gesprek met Bisschop Bonny

Over het Christus bewustzijn, de relatie met Jezus en spiritualiteit

Mgr. Johan Bonny is bisschop van Antwerpen. We zijn heel blij dat hij aanvaard heeft om deel te nemen aan een Causerie bij Timotheus. Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar zijn diepe bewogenheid als mens en als bisschop. Hoe beleeft hij zijn spiritualiteit in de diepte, zijn relatie met Jezus, het Christus Bewustzijn?

Bisschop Bonny is een druk bezet man. Naast het bisschop zijn in Antwerpen is hij verantwoordelijk voor alles wat met onderwijs en catechese te maken heeft, de pastorale werking in de universiteiten en hogescholen en de contacten met de Vlaamse overheid. Hij is tevens raadgever van de paus rond de Eenheid tussen Christenen.

Op zijn blog mochten we het volgende lezen: “Als ik maar alleen mag zijn met boeken en mensen – uit alle tijden – die juiste woorden vonden voor hun gedachten, en juiste gedachten voor hun woorden. Boeken geven mij het gevoel dat ik kan terugkijken. Dat de mensheid kan terugkijken. Dat de Kerk kan terugkijken. Echter, boeken geven mij nog sterker het gevoel dat ik kan vooruitkijken. Dat het meeste mij nog onbekend is. Dat de wijsheid nog vóór mij ligt. Dat de schoonheid nog vóór mij ligt. Of – om het te zeggen met de titel van een laatmiddeleeuws boek dat ik weer in handen kreeg – dat ik leef onder een uitdijende cloud of unknowing, een ‘wolk van niet-weten’.”

 

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Dit is een opname van een eerder opgenomen event; je kan deze opname wanneer je wil bekijken en beluisteren.
  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop nodig.
  • Je ontvangt een uur na je inschrijving via mail een ZOOM-link met de opname.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Details

Data
1 sessie
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€9,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht