Causerie - Timotheus in gesprek met Léon Scheepers

De plaats van Homeopathische geneeskunde in de maatschappij

Gezondheid is een broos gegeven. Mensen die op hun gezondheid hebben moeten inleveren kunnen daarover meespreken. Zonder goede gezondheid valt veel toekomstperspectief weg. Vaak is het een kwestie van pech of geluk. Voor de meeste mensen is gezondheid gelukkig iets vanzelfsprekends. 

“Als arts is het onze eerste taak om deze mensen gezond te houden:” vertelt Léon Scheepers, huisarts met bijkomende opleiding in de homeopathische geneeskunde en secretaris van de Belgische beroepsvereniging Unio Homeopathica Belgica. "Naast algemeen gekende adviezen rond levensstijl gebeurt dit waar mogelijk door een behandeling gericht op het stimuleren van het eigen afweersysteem. Op deze manier is de arts een echte bewaker van de gezondheid van zijn patiënt en wordt hij de lijfwacht van de salutogenese, waar nodig van de pathogenese."

Léon Scheepers werkt in een multidisciplinaire groepspraktijk, waar naast vier artsen negen paramedici werkzaam zijn. Onlangs publiceerde hij het boek 'Lijfwacht'. Het is de weerslag van zijn veertig jarige carrière. Het is een erg boeiend boek geworden, waarin Léon ook over zijn opmerkelijke ervaringen vertelt met zijn patiënten tijdens de coronacrisis. Het boek biedt een voor veel mensen niet gekende  blik op gezondheid en ziekte. Daarnaast schetst het ook de plaats van de homeopathische geneeskunde in de maatschappij. 

 

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Dit is een opname van een eerder opgenomen event; je kan deze opname wanneer je wil bekijken en beluisteren.
  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop nodig.
  • Je ontvangt een uur na je inschrijving via mail een ZOOM-link met de opname.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

 

Details

Data
1 sessie
Locatie
WEBSHOP, online workshop, x x
Organisator
Timotheus
Prijs:
€9,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht