28aug 20

HOPE-refresh - AUGUSTUS

Maandelijkse opfrissing van de HOPE-metheodiek

Voor mensen die tenminste de HOPE-intensive gevolgd hebben bieden we maandelijks een opfrisbeurt aan. We werken telkens met den HOPE-methodiek rond een specifiek thema.

Het terugvorderen van de lnnerlijke Autoriteit – Zelf bewustzijn.

Veel moeilijke ervaringen of psychisch lijden vooronderstelt een autoriteit, hoewel wij er meestal niet bewust van zijn. Schaamte, schuld, onvrijheid en gêne zijn voorbeelden hiervan. We merken ons onplezierige gevoel op, maar het gevoel zou niet mogelijk zijn zonder een geïnternaliseerde 'autoriteit' of 'norm bepaler'. We handelen volgens een systeem van regels of denken dat we een regel hebben overtreden, en eindigen in een innerlijk conflict of voelen steeds meer rigiditeit in ons gedrag. In de meeste therapeutische contexten werkt men met het thema ‘autoriteit’ via inhoud (linker hersenhelft). Er wordt dan geprobeerd een betere communicatie te krijgen tussen onszelf en een autoriteitsfiguur. Maar onze ervaring leert dat dit niet leidt tot integratie. De ervaring van autoriteit blijft nog steeds gescheiden van jezelf.

De HOPE-methode biedt een directe en simpele manier om de levensenergie in onze onbewuste regelstructuren op te merken en vervolgens te integreren. Dit heelt de innerlijke verdeeldheid die plaats vindt door het internaliseren van een regelstructuur, en kan resulteren in een natuurlijk gewaar worden van 'auteurschap' van ons leven. Subtiele behoefte aan waardering, etc. kan wegvallen en onze acties komen dan meer voort uit 'het Geheel' in plaats van proberen de regels te volgen of anderen te plezieren.

Doelgroep: Tenminste een HOPE-intensive gevolg hebben.

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Dit event is enkel live te volgen; er wordt geen opname gemaakt.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Details

Data
vrijdag 28 augustus 2020, 19:30-22:00
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€25,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht