18dec 20

HOPE-refresh - DECEMBER

Maandelijkse opfrissing van de HOPE-metheodiek

Voor mensen die tenminste de HOPE-intensive gevolgd hebben bieden we maandelijks een opfrisbeurt aan. We werken telkens met de HOPE-methodiek rond een specifiek thema.

HOPE en werken met polariteiten

"Polariteit" verwijst naar de tegenstellingen die we binnen in onszelf vinden. Of nog tegenstellingen tussen onze binnenwereld en de buitenwereld. Het yin/yang symbool is een mooie visuele uitdrukking van polariteiten, omdat het "twee tegenpolen" toont die samen een geheel vormen. HOPE is één van de manieren om polariteiten (tegengestelden) te vinden en te integreren zodat het een hefboom wordt tot blijvende en duurzame verandering. Soms, als we een niet in balans zijnde "deel" integreren, integreert de polariteit ervan op een natuurlijke manier. Als dit echter niet gebeurt en de polariteit nog steeds aanwezig en niet-geïntegreerd is, zal het systeem de neiging hebben om het probleem te herscheppen. Herken je het?

De meeste methodes die het vinden van polariteiten omvatten, doen dat door middel van inhoud. Bijv. we weten van het deel dat wil overeten, dus laten we kijken naar de tegenovergestelde inhoud: het deel dat helemaal niet wil eten, of niet genoeg. Dit is een nuttige benadering en we kunnen dit ook doen met HOPE. Echter, de HOPE-methodiek bevat manieren om polariteiten te vinden die niet inhoudelijk zijn. Dit geeft ons het potentieel voor een diepere, meer inclusieve heelheid dan alleen het integreren van inhoudelijke polariteiten. En natuurlijk hebben we met HOPE in onze ervaring ook een meer complete en directe vorm van integratie om te gebruiken om "tot heelheid te komen".

Doelgroep: Tenminste een HOPE-intensive gevolg hebben.

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Dit event is enkel live te volgen; er wordt geen opname gemaakt.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Details

Data
vrijdag 18 december 2020, 19:30-22:00
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€25,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht