25apr 20

Harmonisatie via de vijf elementenleer

Een weg van heling en groei doorheen de jaargetijden - Hout-element

De vijf elementenleer, een oude taoïstische levensleer gebaseerd op universele en energetische principes, reikt ons de hand om wat zo ontwricht en vast gezet is terug te laten stromen. De natuurlijke kracht van ieder jaargetijde geeft ons telkens haar geheimen prijs en doet ons stilaan openbloeien. Ieder jaargetijde is immers verbonden met een emotie en een orgaan, een klank en een kleur.

 

Het hout-element in de lente

In de lente begint de natuur te ontwaken, alles is aan het ontkiemen en groeien. De levenskrachten die we in onszelf vergaard hebben tijdens de wintermaanden kunnen nu naar boven opborrelen. We maken plannen om onze dromen en projecten waar te maken, dierbaren te ontmoeten. We doen dit vanuit ons hart met het juiste gevoel en intellect, met vastberadenheid en grootmoedigheid. Als dit echter niet wil lukken, dan voelen we ons gefrustreerd, boos, onmachtig. Woede is dan ook de emotie die bij het hout-element hoort.

We delen ons verhaal en luisteren naar elkaar vol respect voor ieders levenslot. We werken met meditatieve verkenningen en geven creatief en ritueel uiting aan de emoties van frustratie, boosheid, onmacht en woede die in ons leven in verbinding met de natuurelementen aarde, metaal, water, hout en vuur.

Opmerking: Prijs is inclusief catering (vegetarische lunch)

Details

Data
zaterdag 25 april 2020, 10:00-17:00
Locatie
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
DE WINTER Tinne
Prijs:
€83,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  11/04/2020)
Normale prijs €89,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht