25jan 20

Harmonisatie via de vijf elementenleer

Een weg van heling en groei doorheen de jaargetijden - Water-element

De vijf elementenleer, een oude taoïstische levensleer gebaseerd op universele en energetische principes, reikt ons de hand om wat zo ontwricht en vast gezet is terug te laten stromen. De natuurlijke kracht van ieder jaargetijde geeft ons telkens haar geheimen prijs en doet ons stilaan openbloeien. Ieder jaargetijde is immers verbonden met een emotie en een orgaan, een klank en een kleur.

 

Het water-element in de winter

De winter met haar korte donkere dagen nodigt uit te vertragen en verstillen om in onze innerlijke kern te landen. Wie ben ik dan mogelijk, wat zijn mijn dromen en verlangens, op welke belemmerende overtuigingen bots ik? Het waterelement zorgt voor de nodige kracht en moed om ons leven terug in stroming te brengen gedragen vanuit de diepe bedding van de Aarde. We verkennen onze angsten en voelen hoe we stilaan groeien van wantrouwen en onzekerheid naar vertrouwen en zekerheid in ons zelf, in de ander en in het leven zelf. De winter met het waterelement brengt ons aldus naar de meest yin naar binnen gerichte beweging.

We delen ons verhaal en luisteren naar elkaar vol respect voor ieders levenslot.  We werken met meditatieve energetische verkenningen en geven creatief en ritueel uiting aan wat in ons leeft in verbinding met de natuurelementen aarde, metaal, water, hout en vuur. Deze workshop richt zich naar alle mensen die met verlieservaringen te maken hebben door overlijden, echtscheiding, verlies van vriendschap, van toekomstverwachtingen, van gezondheid, van verloren gewaande sub-delen van zichzelf om uiteindelijk dichter bij hun ware kern te komen.

Details

Data
zaterdag 25 januari 2020, 10:00-17:00
Locatie
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
DE WINTER Tinne
Prijs:
€83,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  11/01/2020)
Normale prijs €89,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht