20jun 21

Zomerzonnewende - Antwerpen

Het eren van de stroom van het leven

In vele tradities wordt het begin van de zomer gevierd met het aansteken van een groot vuur, het Sint-Jansvuur genaamd. We trachten deze oude traditie voort te zetten op verschillende plekken in Vlaanderen. Het vuur hoef je niet altijd letterlijk te nemen. Elke plek geeft daar zijn eigen invulling aan, afhankelijk ook van de mogelijkheden. Iedereen is welkom.

In Antwerpen vieren we de zomerzonnewende op een heel speciale plek. Het gebied bevindt zich in het noorden van de stad, op het Eilandje: het Droogdokkenpark, een unieke groene uitwaaiplek van 11 hectare met zicht op de Schelde.

Dankzij de unieke ligging in de buitenbocht van de Schelde is het gebied een scharnierpunt tussen stad en haven, een punt waar beide werelden samenkomen. Het Droogdokkeneiland bestaat enerzijds uit een natuurlijke oever langs de Schelde en anderzijds uit het nabijgelegen gebied van de droogdokken zelf. Eind september 2018 opende het eerste deel van het Droogdokken park met de Belvédère: een zeshoekig, architecturaal uitkijkpunt van 2 hectare groot. De stad Antwerpen legde boven op het uitkijkpunt een grasperk aan met 65 nieuwe bomen, een wandelpad rondom en een plein aan de ingang van de Belvédère. Er is ook een parking met negentig plaatsen voorzien aan de Kattendijkbrug, de toekomstige ingang van het park.

We mediteren samen en vertellen je over de kwaliteiten van deze bijzondere krachtplek. We doen er samen een heel eenvoudig ritueel en delen onze vreugde rond de start van de zomer. De diepe verbinding met de oceaan, met de reminiscenties van Atlantis, de dynamiek van de stad in relatie tot de mannelijke stromingslijn en de vrouwelijke impact van het water.

 

Opmerking:

  • We komen samen in het 'Droogdokkenpark' aan de bomen in het centrum.
  • Dit event is gratis voor degenen die verbonden zijn met het Active Community netwerk (gebruik kortingscode 21AC-ZZW).

Details

Data
zondag 20 juni 2021, 10:30-11:30
Toevoegen aan agenda06/20/2021, 10:30-11:30Europe/BrusselsZomerzonnewende - AntwerpenHet eren van de stroom van het levenDroogdokkenpark, Kattendijkbrug, 200 Antwerpen
Locatie
Droogdokkenpark, Kattendijkbrug, 200 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe, KEGELS Patricia
Prijs:
€8,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht