05dec 19

Aremorica

Het mysterieuze land aan de oceaan herontdekt

Tijdens deze avond vertellen we je met behulp van mooie foto’s en kaarten onze nieuwe ontdekkingen tijdens de voorbereiding van onze exploratie reis naar Bretagne die we in de lente van 2020 zullen ondernemen. De reis brengt ons weer in contact met onze diepste wortels, onze oorsprong en tegelijk de relatie tussen man en vrouw, tussen dood en leven.

De versteende wereld van megalieten, duizenden en duizenden stenen sterk, is een feit in Bretagne. Maar waarom staan zoveel stenen in lange rijen bij elkaar?  Wat was de bedoeling van de cirkels van opgerichte stenen?  Wie is er ooit begraven in de enorme tumulus van St-Michel?  Welke reden hadden al die versleepte en omhoog geplante stenen die nu nog hun aantrekkingskracht op een leger van toeristen hebben?  

Nog nooit ervaarden we zelf zo diep hoe een landschap ons van binnenuit kan helen en transformeren en hoe we ook als mens via eeuwenoude stenen onze bestemming kunnen herontdekken. Deze lezing is tevens een ideale voorbereiding voor wie eraan denkt om met ons mee te reizen in de lente.

Details

Data
donderdag 05 december 2019, 20:00-22:00
Locatie
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
DELANOEIJE Geert, VANDEVORST Philippe
Prijs:
€13,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  21/11/2019)
Normale prijs €15,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht