04okt 21

Causerie - Een gesprek rond alternatieve uitvaartzorg

Introductie van de nieuwe opleiding tot Uitvaartbegeleider

Sinds het begin van Timotheus, zo’n 30 jaar geleden, zijn we binnen de Ster project/onderzoeksgroep ons gaan bezighouden met het thema ‘Sterven en Rouwen’. Het nieuwe paradigma ontdekken en omarmen dat er leven is na de dood en dat we tastbaar ook de verbinding tussen de wereld van de doden en de levenden kunnen ervaren was baanbrekend. Een totale nieuwe manier van kijken naar het overgaan en het ontwikkelen van gepaste rituelen daarbij, groeiden door de jaren heen.

Vele honderden mensen volgden de trainingen rond stervensbegeleiding over de dood heen. Drie van hen hebben er nadien hun beroep van gemaakt om op een nieuwe manier aan uitvaartbegeleiding te doen. Jeanne Smout, Cathy Tielemans en Geert Audenaert delen in deze causerie graag hun ervaringen rond dit beroep en hoe ze dit op een nieuwe manier invullen.

LEES HUN GETUIGENIS

Vanuit onze talrijke contacten merken we dat de nood aan mensen die zinvol een begrafenis begeleiden in deze tijd erg hoog is. Daarom zijn we ook blij je de nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider te kunnen aanbieden. We vertellen er meer over tijdens de avond.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 4 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je inschrijft krijg je achteraf de opname toegestuurd.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link: https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/causerie-alternatieve-uitvaartbegeleiding

Details

Data
maandag 04 oktober 2021, 19:30-21:00
Toevoegen aan agenda10/04/2021, 19:30-21:00Europe/BrusselsCauserie - Een gesprek rond alternatieve uitvaartzorgIntroductie van de nieuwe opleiding tot UitvaartbegeleiderZOOM, online platform
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe, SMOUT Jeanne (assistent), TIELEMANS Cathy (assistent), AUDENAERT Geert (assistent)
Prijs:
Vrije gift (minimum €5.00)

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht