14jan 22

Lezing - Als tweelingszielen elkaar ontmoeten

Het mysterie van bipolariteit

De laatste jaren is er veel te doen omtrent het opnieuw ontmoeten van zusterzielen, tweelingszielen en vooral ‘jouw andere helft’. Bij Timotheus noemen we dit gegeven Bipolariteit. Het thema van de scheiding van de menselijke ziel in twee gelijke helften, een Yin en een Yang helft, een vrouwelijk en mannelijk principe is een steeds weerkerend thema in verschillende oude mythologische verhalen. Ook in diverse religieuze tradities wordt dit principe vermeld. 

We maken in deze voordracht een gezamenlijke reis naar onze ziele-oorsprong, we zoeken inzicht in wat mensen scheidt en verbindt, waarbij we sommige verhalen toch van enige romantiek moeten ontdoen. Van waar dit enorme verlangen om met je ‘ziele partner’ weer één te zijn? Klopt het dat wanneer we onze ‘wederhelft’ teruggevonden hebben het geluk ons deel is? Vanuit het Timotheus project hebben we door deze multiple regressie ervaringen, meditatief inzicht en overleg met diverse studenten en assistenten die hier rond in stilte actief zijn een heel eigen inzicht opgebouwd. Jan en Geert vertellen vanuit hun eigen ervaringen rond dit thema en vanuit het onderzoekswerk hierrond bij Timotheus.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 4 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je inschrijft krijg je achteraf de opname toegestuurd.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link: https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/lezing-als-tweelingszielen-elkaar-ontmoeten

Details

Data
vrijdag 14 januari 2022, 19:30-21:00
Toevoegen aan agenda01/14/2022, 19:30-21:00Europe/BrusselsLezing - Als tweelingszielen elkaar ontmoetenHet mysterie van bipolariteitZOOM, online platform
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
RAES Jan, DELANOEIJE Geert
Prijs:
€13,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  31/12/2021)
Normale prijs €15,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht