19mei 19

Energetische exploratie van Brussel

Stad aan de Zenne

In Brussel verkenden we reeds heel wat krachtplaatsen, de Kruidtuin, het Paleis van de Coudenberg, de Kunstberg, de Sint Michielskathedraal, … Deze keer richten we onze aandacht op de vrouwelijke lijn in de bedenstad, de plaatsen waar ooit de Zenne stroomde.

Deze lijn loopt dwars door de vroegere stadspoorten en het oudste deel van de stad. Ze kruist dicht bij het St Goriks-eiland de Jeruzalemlijn (Brugge- Gent- Affligem -Asse – Brussel – Jeruzalem). Wat verder door aan het Beursgebied verbindt ze zich met een andere krachtige mannelijke lijn. Yin en Yang plekken wisselen mekaar af en nodigen ons uit om de eigen vrouwelijke en mannelijke kracht te herontdekken in onszelf. De harmonische verbinding van beide polen zorgt immers voor een boost aan creatiekracht. Nog steeds voel je in de benedenstad het creatieve hart van de stad. Sommige geschiedkundige trauma’s zorgden echter voor blokkades op de doorstroming. Hierbij speelde o.a. de vrijmetselarij een belangrijke rol. We blijven stilstaan bij de impact van drie historische vrijmetselaars die nu nog altijd hun plekje in de benedenstad bewonen.

Het wordt een boeiende tocht waarbij we vanuit het principe ‘zo binnen, zo buiten’ de Brusselse benedenstad in interactie laten gaan met onszelf.   

Meebrengen: Eventueel picknick; lunchen kan ook in een taverne op het Sint-Goriks-eiland

Details

Data
zondag 19 mei 2019, 10:00-17:00
Locatie
Afspraak in de grote tickethal van het Centraal Station, 1000 Brussel
Organisator
Timotheus
Lesgevers
D'HOSE Marleen
Prijs:
€27,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  05/05/2019)
Normale prijs €30,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht