01aug 21

Energetische exploratie van het Peerdsbos

De kracht van de Laarse Beek

Deze wandeling maakt deel uit van het psycho-ecologisch project 'Het Schijn van Antwerpen '. We verkennen één draadje in de grote Antwerpse spaghetticluster dat verbonden is met een heleboel andere. Aandacht voor één plek triggert andere plekken. Belangrijk hierbij is ook het opvolgen van de synchroniciteit die zich na elke invoeling manifesteert in vormgeving in en buiten de stad. Binnen het psycho-ecologisch project 'Hoeders van de regio Antwerpen' ligt onze focus de laatste maanden op een aantal natuurgebieden die zich uitstrekken boven het centrum van Antwerpen rond de A12 en beide zijden van de E19.

Op 18 juli bezoeken / bezochten we de Bospolder en de Oude Landen. Op 1 augustus verbinden we deze natuurgebieden via de Laarse Beek met het prachtige Peerdsbos en het Park van Brasschaat. De beek ontspringt in Brecht en meandert langs Brasschaat en Schoten waar ze de grens vormt tussen beide gemeenten. Op het grondgebied van de stad vormt ze de grens tussen de districten Ekeren en Merksem. Via de wijk Luchtbal in het district Antwerpen en het Vossenschijn mondt ze uiteindelijk uit in het Schijn. Niet alleen nu vormt de beek een grenslijn, ook in de middeleeuwen vormde ze de grens tussen het bisdom Luik (waar Ekeren en Brasschaat toebehoorden) en het bisdom Kamerijk (waar Merksem en Schoten toebehoorden).  Het is dus zeker de moeite waard om de ene oever en de andere van deze beek en het grensgebied even energetisch in te voelen. Echter niet alleen als scheidingslijn maar ook als waterloop straalt de Laarse beek in haar benedenloop een bijzondere aantrekkingskracht uit. Ze wordt, vanuit de ecologische visievorming rond het Groot Schijn, bestempeld als één van de ecologisch meest waardevolle beken. Deze beek bezit een wezenlijke schoonheid die ons zeer sterk beroert.  De bezieling die er van uitgaat en de oorspronkelijke verbinding met de zee is nog altijd sterk voelbaar. De opladende energie van een aantal speciale helende natuurwezens krijg je er gratis bij.  

Tijdens deze wandeling langs de beekoevers verkennen we bovendien nog een aantal bijzondere krachtvoorwerpen en plekken in het bos en het park.  Laat je verrassen door de obelisk, de vaas, de peperbus en de rozentuin en geniet van deze prachtige opladende exploratie van weer een stukje Groot Schijn binnen de regio Antwerpen.

Opmerking:

  • Afspraak aan de parking Peerdsbos, ingang Schoten, Peerdsbosbaan 2900 Schoten. 
  • Belangrijk: voorzie stevige stapschoenen en een plastiek zeil om op te zitten tijdens de meditaties.
  • Neem je picknick en drank mee. 

Details

Data
zondag 01 augustus 2021, 10:00-17:00
Toevoegen aan agenda08/01/2021, 10:00-17:00Europe/BrusselsEnergetische exploratie van het PeerdsbosDe kracht van de Laarse BeekParking Peerdsbos, Peerdsbosbaan (ingang Schoten), 2900 Schoten
Locatie
Parking Peerdsbos, Peerdsbosbaan (ingang Schoten), 2900 Schoten
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
D'HOSE Marleen, DEPREZ Rebecca, STERCKX Tom
Prijs:
€27,50 (kortingstarief geldig t.e.m.  24/07/2021)
Normale prijs €30,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht