13aug 22

Energetische exploratie van het Zoniënwoud, Hoeilaart en Jezus-Eik

Oude cultusplaatsen met een aagename energie

Jezus Eik en Hoeilaart zijn oude cultusplaatsen met een aangename energie vlakbij het zoniënwoud. In de Keltische en Germaanse periode brachten druïden hun volk via natuurreligie in contact met een veelgodendom. In Hoeilaart vond men uit deze periode een votiefsteen uit de 2de eeuw terug ter ere van de 'Matrones', de schikgodinnen die het lot van mensen weefden. Op zoek naar deze oude tradities verkennen we het park, het kasteel, de kapel en de kasteelhoeve van Hoeilaart. Jezus Eik, midden in het bos en vlakbij onze hoofdstad, bevindt zich op een krachtlijn richting Jeruzalem en is sinds 1659 gekend als bedevaartsplaats met een wonderbaarlijke genezende energie. We combineren dit bezoek aan Hoeilaart en Jezus Eik met een wandeling door het zoniënwoud, rijk aan mooie, wilde en rustige plekjes.   

Regelmatig stoppen we tijdens deze dag voor een uitgebreide exploratie, meditatie en ontspanningsoefeningen, herbronnen en opladen in harmonie met de krachten van de natuur.


Afspraak: E411, uitrit 2, neem achter de kerk de Kapucijnendreef en op het einde van die dreef - daar waar ze afgesloten wordt voor auto’s - spreken we af.


Opmerking: 

  • Meebrengen: picknick, drank, warme en comfortabele en aangepaste kledij een plastiek om op de grond te kunnen liggen, paraplu, regenjas, laarzen.
  • De activiteit gaat ook door als het regent.
  • Tweetalig begeleid.
  • In noodgeval, contacteer Joël: 0498/73.31.84

Details

Data
zaterdag 13 augustus 2022, 10:30-16:30
Toevoegen aan je agenda
Locatie
Jezus Eik, Kapucijnendreef 74, 3090 Overijse
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
LIBERT Joël
Prijs:
€30,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht