16jul 22

Lange Wapper wandeling

Intuïtief-energetische exploratie van Antwerpen

Legendes en verhalen die al eeuwen verteld worden in een stad, versterken haar zelfbewustzijn. Vaak versmelten zij met het werkelijke verleden van de stad. Het onderscheid tussen de werkelijke en de fictieve geschiedenis wordt op die manier vager. Wie leert met nieuwe ogen een stad te ontdekken, staat versteld hoe oude verhalen weer tot leven komen in de beleving van de stad vandaag. Dat ondervonden we ‘aan den lijve’ op een koude dinsdagmorgen in januari toen we ons waagden aan een verdiepte energetisch-intuïtieve exploratie van de oude stad. We ontmoetten er het waterwezen Lange Wapper, Knudde, de reus Antigoon, de levendigheid van het Oude Volk in een grot onder Carolus Borromeus en tenslotte de kracht van Minerva, een godin die waakt over de stad.

We nodigen je uit om met ons deze realiteiten intuïtief-energetisch te ervaren in een exploratie door de oude stad. Geert Audenaert studeerde voor stadsgids en kent ook heel wat achtergrondverhalen.


Een mooie voorbereiding op de wandeling is de lezing 'Natuurwezens in de stad' van Philippe Vandevorst en Geert Delanoeije.

Details

Data
zaterdag 16 juli 2022, 09:30-12:30
Toevoegen aan je agenda
Locatie
Het Steen (Lange Wapper standbeeld), Steenplein 1, 2000 Antwerpen
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
AUDENAERT Geert
Prijs:
€18,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  02/07/2022)
Normale prijs €20,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht