02jun 20

Tot het virus ons scheidt?

Verbonden blijven vanop afstand

Tijdens de voorbije maanden hebben we ons allemaal wel eens gefrustreerd of machteloos gevoeld, omdat we niet fysiek nabij konden zijn bij vrienden of geliefden in nood. Of voelden we ons zelf eenzaam en ontredderd in onze kleine bubbel. Maar ook in ‘normale’ tijden is het niet altijd mogelijk om elkaar letterlijk bij de hand te houden. Wat als je niet aanwezig kan zijn bij een ziek- of sterfbed? Wat als je zelf ernstig ziek bent en je geliefden niet bij jou kunnen zijn? Hoe kan je je stevig omringd voelen zonder fysieke nabijheid? Veel mensen hebben nog de gewoonte om ‘een kaarsje te branden’ om iemand vanop afstand te ondersteunen. Werkt dit? Wat kan je nog meer doen? De dag van vandaag bieden ook digitale media veel mogelijkheden. Ze brengen ons in contact met mensen van over heel de wereld. Toch is dat niet altijd hetzelfde als fysiek contact. Wat missen we dan? Kunnen we daar iets aan doen?

In deze workshop schetsen we een kader om ondanks afstand toch verbonden te blijven met elkaar. We gaan ook aan de slag met praktische oefeningen en concrete tips en delen onze ervaringen van de voorbije maanden.

Doelgroep: geen voorkennis vereist.

Opmerking:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 2 uur voor de start.
  • Je ontvangt ongeveer een half uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending. Deze link geld voor de twee avonden.
  • Er wordt verwacht dat je live aanwezig bent en naast de lessen met de oefeningen aan de slag gaat.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Details

Data
2 dinsdagavonden 2/6 en 9/6 (19.30 - 22.00 u)
Locatie
ZOOM, online platform, . .
Organisator
Timotheus
Lesgevers
GLABEKE Anja
Prijs:
€44,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht