09okt 21

Harmonisatie via de vijf elementenleer - Metaal-element

STILAAN GROEIEN VAN VERDRIET NAAR BLIJMOEDIGHEID…

Deze dag rond het metaal element maakt deel uit van een vijfdelig traject waarbij de vijf elementenleer, een oude Chinese geneesleer, ons als een leidraad doorheen de heling van de seizoenen loodst. Aan ieder seizoen is een specifieke emotie verbonden.

Stilaan nodigt de herfst uit ons naar binnen te keren net zoals in de natuur de sapstroom naar binnen keert, bladeren daardoor verkleuren, verdorren en beginnen los te laten. Het is ook voor ons als mens een tijd van naar binnengaan, van diepe verinnerlijking. We laten los wie of wat ons dierbaar is. Het kan mogelijk gaan om een geliefde die overleden is, een relatie die eindigt, onze gezondheid, geld of  toekomstverwachtingen die we verliezen. Of zo kan het ook,  de verbinding met ons eigen diepere Ik, onze Essentie is zoek geraakt. Dit maakt ons weemoedig, ernstig, verdrietig en smartvol. Laten we deze emoties niet stromen dan stagneert de levensenergie en raken we stilaan uitgeput en depressief.

In de voormiddag geven we daarom ruimte aan deze gevoelens van verdriet door energetische meditatieve exploraties. De namiddag brengt ons meer in de creatieve uitdrukking van onze belevingen in beeldvorm, kleur, klank en geur via klei en natuurelementen.  Door het loslaten krijgen we nieuwe instroom van vitale energie; nieuwe inzichten komen ons tegemoet.  Laten wij wel los of laat wat ons belemmert ons uiteindelijk los? Een ritueel verankert onze ervaringen in nieuwe intenties en bewustzijnstoestanden die ons in ruimere en vrijere verbindingen met de ander, onszelf en het grotere geheel brengt. Het verdriet opent zich geleidelijk naar meer vitale en blijmoedige gevoelens. We krijgen terug zin in ons leven en leven vaak vanuit een nieuwe zingeving verder.

Meebrengen: regenkledij voor korte verkenningen in de natuur van de prachtige De Kluizerij; een yogamatje of een grote plastiek zak om je eventueel comfortabel neer te zetten op de aarde.

Details

Data
zaterdag 09 oktober 2021, 10:00-17:00
Toevoegen aan agenda10/09/2021, 10:00-17:00Europe/BrusselsHarmonisatie via de vijf elementenleer - Metaal-elementSTILAAN GROEIEN VAN VERDRIET NAAR BLIJMOEDIGHEID…De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
Locatie
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
DE WINTER Tinne
Prijs:
€83,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  25/09/2021)
Normale prijs €89,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht