24sep 21

HOPE-refresh - SEPTEMBER

Via HOPE integreren wat we steeds vermijden in ons leven

Voor mensen die tenminste de HOPE-intensive gevolgd hebben bieden we maandelijks een opfrisbeurt aan. We werken telkens met de HOPE-methodiek rond een specifiek thema.

HOPE en vermijdingsgedrag

In ons proces van heel worden, is het gemakkelijk om te missen 'wat we vermijden'. In de buitenwereld is het nuttig om bepaalde dingen te vermijden, zoals gevaar of gewoon omstandigheden die ons niet bijzonder aanstaan. Dit is gezond. In de innerlijke wereld vermijden we uiteindelijk veel ervaringen die gewoon deel uitmaken van ons mens-zijn. Dit kunnen ervaringen zijn van zwakte of kwetsbaarheid, van onwaardigheid, van emoties die we als onplezierig beschouwen, of gewoon aspecten van onze aard die niet passen bij een ideaal van wat we 'zouden moeten zijn. Als ik bijvoorbeeld denk dat ik me nooit jaloers, of concurrerend, of wraakzuchtig, of hard, enz. zou moeten voelen, dan zal ik waarschijnlijk gewoontepatronen ontwikkelen om te vermijden dat ik ook maar iets opmerk dat ook maar in de buurt komt van dat in mijn ervaring.

Zolang ik iets probeer te vermijden, ben ik innerlijk niet vrij. We kunnen ons volledig ontspannen als er niets is dat we hoeven te vermijden. Op deze refresh avond leren we via HOPE ‘wat we steeds vermijden in ons leven’ op een eenvoudige manier te integreren.

Doelgroep: Tenminste een HOPE-intensive gevolg hebben.

Belangrijk:

  • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
  • Je kan inschrijven tot ten laatste 3 uur voor de start.
  • Je ontvangt een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
  • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, kopieer de hyperlink en plak die in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Details

Data
vrijdag 24 september 2021, 19:30-22:00
Toevoegen aan agenda09/24/2021, 19:30-22:00Europe/BrusselsHOPE-refresh - SEPTEMBERVia HOPE integreren wat we steeds vermijden in ons levenZOOM, online platform
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€25,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht