13feb 20

Ontwikkel je veerkracht

De natuurlijke reflex om vitaal te blijven

Hoe komt het dat sommige mensen juist bijzonder creatief worden in tijden van tegenslag en anderen niet? Wat kunnen we van hen leren? En wat als de uitdagingen echt te groot lijken? Wat als we dreigen te crashen of verbranden (burn-out)? Waar en hoe vinden we de veerkracht om de uitdagingen in ons persoonlijke en maatschappelijk leven aan te gaan? Er lijkt tegenwoordig crisis alom: economisch, financieel, moreel, politiek…

Mentale, rationele analyses en antwoorden helpen niet meer. Mentaal blijven we versleten oplossingen formuleren binnen de bestaande probleemruimte. Leven en werken vanuit veerkracht leidt tot een ander perspectief op problemen. Het gaat niet alleen om het verbinden van wonden en het plakken van pleisters, maar vooral om het vertrouwen in het eigen herstelvermogen van het gezonde weefsel rondom de wonde. Met veerkracht bedoelen we dus ons natuurlijk vermogen om in een diepste crisis, individueel en als groep, weer op te staan en snel te herstellen van de geslagen wonden.

Wat we van al deze mensen leren, is hoe zij in moeilijke omstandigheden steeds weer worden uitgedaagd om terug te koppelen naar hun eigen innerlijke bron. Zij laten ons zien dat we een vrije keuze hebben. Via ervaringsgerichte oefeningen leer je in deze workshop hoe je zelf je innerlijke krachtbron kunt aanspreken en zo intuïtief creatief kunt omgaan met jouw uitdagingen in het leven.

Details

Data
3 donderdagavonden 13/2, 20/2 en 5/3 (19.30-22.30 u)
Locatie
Dr Peeraer, Kruisbeklaan 4, 2920 Kalmthout
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
MEYSMANS Jan
Prijs:
€69,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  30/01/2020)
Normale prijs €75,00
Tickets
15/15 plaatsen vrij

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht