23apr 21

Subtiele communicatie bij sterven en rouw

Als woorden niet langer voldoende zijn

Subtiele communicatie gaat veel verder dan spreken met en luisteren naar woorden. Het is vanuit je hele wezen luisteren, kijken, voelen, proeven van de ander, herkennen en erkennen. Niet alleen wat luidkeels om aandacht vraagt maar ook wat er zich in de stilte verschuilt: herinneringen en verlangens, krachten en kwetsbaarheden, emoties en inzichten…

Als niet alles in woorden te vatten is of als woorden niet langer mogelijk zijn, is subtiele communicatie niet alleen de verbindende schakel tussen jou en de stervende of rouwenden maar vormt het ook een bedding voor de zich ontvouwende stervens- en rouwprocessen.

Tijdens deze opleiding staan we stil bij wat subtiele communicatie precies inhoudt en hoe je daar concreet mee aan de slag kunt gaan. Daarbij zoomen we in op uitdagingen zoals: hoe omgaan met emoties en conflicten? Hoe je eigen grenzen en die van een ander bewaken? Hoe omgaan met zingeving? Hoe ruimte geven aan krachtbronnen en andere perspectieven? Hoe verbondenheid over de dood heen ervaren? 

Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Deze module maakt ook deel uit van de Ster-opleiding voor wie graag een ‘facilitator’ aan het sterfbed wil zijn, wat betekent dat je door een diepere afstemming op stervenden, rouwenden en anderen mee ruimte schept voor alles wat zich in het licht van de dood wil tonen.

Deelnemingsvoorwaarde: bij voorkeur de 'Basismodule Intuïtieve Ontwikkeling' gevolgd hebben

Details

Data
5 vrijdagnamiddagen 23/4, 30/4, 7/5, 21/5 en 28/5 2021 (13.30-17.30 u)
Locatie
Kring, Jaak De Boeckstraat 73, 2170 Merksem
Route
Organisator
Epeca
Lesgevers
DE WINTER Tinne, GLABEKE Anja
Prijs:
€155,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  19/03/2021)
Normale prijs €169,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht