05mrt 21

Vitaal en gelukkig oud worden

Je levensverzekering voor een gezond leven

In de laatste eeuw is onze gemiddelde levensverwachting meer dan verdubbeld. Veel is al gezegd over de economische, biologische en medische gevolgen daarvan. Maar wat betekent ouder worden eigenlijk? Wat is de kwetsbaarheid of juist de kracht ervan? En wat is de rol van wijsheid en ervaring?

Volgens onderzoek blijkt ‘hoe oud we worden’ een flexibel gegeven en onze levensverwachting zit niet noodzakelijk vast in ons DNA gebeiteld. Diepteonderzoek in de US bevestigen dat slechts 25% bepaald wordt door erfelijkheidsbepaling, de 75 overige % hangen af van de eigen ingesteldheid en oefening. Wanneer ik aandachtig de geschriften van Sri Aurobindo en vooral de dagboeken van Mira Alfassa lees die uitgebreid hun ervaringen neerschreven over het ‘ouder worden’ ontdekte ik een heel nieuw gegeven. Het in contact komen met wat zij noemen de supra-mentale werkelijkheid bracht hen in ervaringen van ‘verjonging’ en ‘vernieuwing van hun cellen’. Een fascinerend verhaal voor al wie naar het antwoord zoekt hoe je vitaler en gelukkig kan oud worden.

Een tijdje geleden mochten we zes gelukkige, vitale, gezonde tachtigers ontmoeten die iedere week, voor de corona periode, in de Kring te Merksem samen kwamen om gezellig koffie te drinken en samen verhalen te delen. We interviewden hen uitgebreid over wat ze belangrijk vonden in hun leven, hoe ze omgíngen met tegenslagen, waar ze energie van kregen, hoe ze hun toekomst zagen, hoe ze omgaan met hun verleden, wat voor rol relaties speelden in hun leven, hoe ze zichzelf als persoon zouden omschrijven, wat voor rol het spirituele speelde, waar ze in geloofden, enzovoort. Vanuit de verscheidenheid van antwoorden kwamen er heel opmerkelijke patronen naar boven die de vier allen gemeenschappelijk hadden. Vanuit deze bijzondere ontdekking ontwikkelde zich een ‘basis’ meditatieoefening die meteen een levensverzekering kan worden voor een gelukkig en vitaler ouder worden.

Je krijgt tevens informatie en tips over hoe je je jeugdige geest, gekoppeld aan een vitaal lichaam, kan blijven behouden.

Programma:

 • Inleiding van het thema: het verhaal van Sri Aurobindo en Mira Alfassa.
 • Basismeditatie oefening: je levensverzekering
 • Demonstratie van een energetische oefening;
 • Oefenen per twee in een zogenaamde breakout room;
 • Afsluitende deelronde.

Doelgroep: voor iedereen toegankelijk

Opmerking:

 • Om deel te nemen heb je toegang tot het internet, een computer of laptop met webcam en liefst ook een koptelefoon (om echo geluidsinterferentie te voorkomen) nodig.
 • Je kan inschrijven tot ten laatste 3 uur voor de start.
 • Je ontvangt ongeveer een uur voor de start via mail een link om je te verbinden met de live uitzending.
 • Er wordt verwacht dat je live aanwezig bent; er wordt GEEN OPNAME voorzien.
 • Als je niet rechtstreeks via de link in de mail met ZOOM kunt verbinden, typ die dan in de kleine zoekfunctie bovenaan het tabblad.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste technische vaardigheid om te werken met ZOOM.

Wil je Timotheus-ambassadeur worden?

Je kan ook je vrienden en/of familie uitnodigen om mee te luisteren, zo breng je als ambassadeur nieuwe mensen aan in de grote Timotheus familie. Stuur hen deze link: https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/waar-een-wil-is-is-een-weg

Details

Data
vrijdag 05 maart 2021, 19:30-21:15
Toevoegen aan agenda03/05/2021, 19:30-21:15Europe/BrusselsVitaal en gelukkig oud wordenJe levensverzekering voor een gezond levenZOOM, online platform
Locatie
ZOOM, online platform
Organisator
Timotheus
Lesgevers
VANDEVORST Philippe
Prijs:
€15,00

Heb je een vraag over deze activiteit?
Contacteer ons.

Log je in om je in te schrijven

Terug naar overzicht